HSP Coaching

Uit je hoofd in je hart

HSP Coaching is voor iedereen die worstelt met hun hooggevoeligheid. Tijdens mijn persoonlijke coachingstrajecten help ik jou deze hooggevoeligheid als kracht in te zetten. De verandering van uit je hoofd in je hart begint met het herkennen en doorzien van oude overlevingspatronen. Deze ga jij vervolgens transformeren naar groei, ontwikkeling en eigen kracht. 

Als je hooggevoelig bent, ervaar je emoties, gevoelens, gedachtes en energieën dieper, intenser en het duurt langer voordat je indrukken en ervaringen hebt verwerkt. Wanneer je als HSP-er nog voornamelijk vanuit patronen van het overlevingsmechanisme leeft, zoek je vaak veiligheid en/of bevestiging in de buitenwereld. Controle, claimen, vechten, van alles moeten, aanpassen, voor anderen zorgen en bagatelliseren zijn vaak bekende en vertrouwde kenmerken die voorkomen bij HSP-ers. Op eigen lichaamssignalen vertrouwen is hen meestal niet geleerd, waardoor het hoofd het heeft overgenomen. 

Hoofd en gevoel in balans 

In mijn coachingsgesprekken kijken we naar jouw basis. Wanneer hoofd en gevoel in balans zijn, kun je alle kwaliteiten die bij hooggevoeligheid horen toepassen. Je leert om te gaan met jouw hooggevoeligheid en accepteert en respecteert dat je op jouw eigen authentieke manier mag en kan functioneren. Wanneer alles er mag zijn, zul je veel kracht en nog meer zelfliefde ervaren. Jij mag er zijn met alles wat er is. Hoe mooi is dat.