Tijd om het (even?) anders te doen.

Als je niet eerst ruimte maakt
heeft het nieuwe geen plek om zich te melden
(ook bij mij niet;-)
Afgelopen zomer ben ik naar Rome gefietst; een uitdaging én een waarachtig leuk avontuur! In deze deze tocht vielen er kwartjes……. Ik moest aan mezelf toegeven dat na bijna zeventien jaar mijn eigen praktijk&bureau te hebben, de uitdaging eruit is. Erg hé!
Ergens sluimerde dit al ietsje langer, maar kon daar niet goed bij. Hoezo dan? Mijn praktijk, mijn kind! Ik die jaren met plezier, bezieling en passie mensen en teams heb mogen begeleiden&coachen. Een voorrecht, een eer om zo dicht bij persoonlijke zielenroerselen van mensen te mogen zijn. Zoveel mogen geven en zeker ook mogen ontvangen, meehelpen analyseren waar blokkade vandaan kwamen, tig tips en trucs mogen geven, lekker ‘preken’ hoe je dingen anders kan doen;-), zoveel mogen inleven, meekijken en mensen stapjes verder mogen helpen op hun levens- en werkpad. Fantastisch! Wat wil je dan nog meer? Het mooiste werk wat er bestaat zeker omdat ik er ook voor mezelf veel uitgehaald heb. Groeien in mijn eigen ontwikkeling, door jullie als spiegels. Wat wil je dan toch? Ik kwam er niet uit.
Na mijn fietstocht wist ik het. Na straks zeventien jaar hebben mogen werken in het mooie Augustinusklooster en mijn fijne werk-huiskamer, is het nu even tijd voor wat anders.
Wat dan?
Ik weet het niet?
Dit onderkennen is de eerste stap. Nu gedaan;-) en met dit weten en bijhorende (grrrrr) gevoelens, te ZIJN. Gedaan;-)
De tweede stap is om te gaan handelen. Dat ben ik nu aan het doen, het jullie laten weten. Gedaan!
De uitdaging die nu bij me past is om uit mijn dagelijkse routine te stappen en dus uit mijn comfortzone. Ruimte nemen om te genieten van lummelen, niksdoen, van dat ik nu nog fit en actief ben, in de natuur vertoeven en het niet weten van hoe verder, toelaten. Dat is waar ik nu ben. DIT MAG ER ZIJN!
Mijn arbeidsethos is groot, dus om alleen al daar van los te komen is wel een dingetje. Drieënveertig jaar actief op de arbeidsmarkt. Groot geworden met flink wat normen als het gaat over werken. Dochter van een tuinder, dan weet je het wel.
Sorry pap, maar ik ga het even anders doen.
Wat betekent dat voor jou?

* Tot 1 juni 2023 neem ik nog beperkt nieuwe cliënten&korte trajecten aan. Bel of mail me, dan kijken we samen wat er past en mogelijk is.

* Ben je een ex-coachie en wil je graag een opfrisgesprek. Bel of mail me dan maken we een afspraak. Al wandelend of op locatie in overleg.

* Van juni 2023 tot januari 2024 neem ik een volledige sabbatical, dan neem ik helemaal de tijd om even niets te doen.
Mocht je vragen hebben, mail of bel me gerust dan kijken we samen wat past.
Warme groet,

Jolande

Reiziger,
er is geen weg,

het pad moet gebaand worden.