Jolande van Kempen

Deze website is niet meer up to date, graag verwijs ik je naar het kopje contact.

Begeleiding bij ontwikkelingsprocessen
Met kennis en kunde, luchtigheid en een gezonde dosis humor begeleid en coach ik mens en organisatie in hun ontwikkelingsproces. Mijn enthousiasme, gedrevenheid en respectvolle aanpak maakt dat mensen zich open stellen voor persoonlijke en professionele groei.

Rouw en verliesbegeleiding

Afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in rouw- en verliesbegeleiding. Daarin werd mij nog veel meer duidelijk dat je naast verlies bij dood of door scheiding om nog zoveel meer kunt rouwen. Bijna altijd zijn de problemen of blokkades waar mensen in het nu tegenaan lopen te herleiden naar verliezen in het verleden waar nooit of weinig om gerouwd is. Een thema waar wat mij betreft nog een wereld te winnen is. 

Vanuit bezieling en vertrouwen

Vanuit bezieling en vertrouwen leven en werken is voor mij het allerbeste uit mezelf halen. Dit is het motto in mijn eigen leven, maar ook tijdens het coachen en begeleiden van mensen. Intuïtie, denken, voelen en doen, vormen de basis van mijn werkwijze. Mijn persoonlijke, blijvende behoefte naar almaar meer zelfliefde heeft mij naar een hoog bewustzijn gebracht, waardoor ik mijzelf niet zo snel meer uit het veld laat slaan door dingen die om mij heen gebeuren. Altijd heb je de keuze hoe je met situaties en mensen omgaat. Dit neemt niet weg dat je continu getest wordt door het leven  of je de les echt geleerd hebt. Als je je bewust bent van jouw lessen kan je het als spel gaan zien en wordt het leuker. Dit klinkt gemakkelijker, maar dat is het uiteraard zeker niet, zeker niet na heftige gebeurtenissen. Ik help je hier graag bij. 

Kennis & ervaring

De laatste 17 jaar werk ik als zelfstandige voor de zakelijke dienstverlening, grote gemeentes, provincies, het onderwijs en ook voor particulieren. Voordat ik als coach, trainer en rouwtherapeut actief was, heb ik geruime tijd in de hulpverlening gewerkt. Daarna ben ik een aantal jaren in dienst geweest bij een loopbaanadviesbureau en bij een grote gemeente. Gedurende mijn werkleven ben ik mij continu blijven ontwikkelen op het gebied van energetisch werk. Dit onderdeel neem ik dan ook altijd mee tijdens de coachingsgesprekken. Vanuit het energetisch werkveld en intuïtie bereiken we een diepgang dat leidt tot meer inzicht en kennis.

Ook in mijn privé-leven houd ik me bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik lees veel artikelen en boeken en ben altijd in voor inspirerende en ondersteunende workshops en lezingen maar ook op dansfeestjes, in het bos (wandelend en hardlopend) op de Wadden en in het buitenland kom je mij tegen. Reizen zit in mijn bloed, altijd nieuwsgierig naar andere culturen, het liefst per fiets. Ontdekken, spelen en bewegen daar word ik blij van. Iets goeds doen voor de wereld past ook bij mij vandaar mijn betrokkenheid bij The Hunger Project en bij vrijwilligerswerk. Dat varieert van achter de bar staan op een festival tot stenen maken voor een huis in Rwanda tot het helpen van ouderen.