Werkwijze

Het coachingstraject wordt voorafgegaan aan een kennismakingsgesprek.
Tijdens dit gesprek bepalen we het doel van het coachingstraject en maken we een plan van aanpak. Van daaruit stellen we het aantal gesprekken vast dat nodig is om je doelen te realiseren. Meestal zijn er gemiddeld vijf tot 10 sessies nodig om tot effectieve resultaten te komen. Buiten de gesprekken om krijg je opdrachten mee om je nieuw gedrag en inzichten eigen te maken. 

Ieder individu een uniek talent

Ik ben ervan overtuigd dat ieder individu een uniek talent heeft en over het vermogen beschikt dit te benutten. Het onderzoeken en (her)ontdekken van kwaliteiten en talenten vormt de rode draad in mijn werk. Leven in het hier en nu en het leren luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft, vormen belangrijke en essentiele aspecten tijdens het coachingstraject en mijn werkwijze. Vanuit deze benadering ontdekken we samen waar jouw uitdagingen en drijfveren zitten om meer vanuit jouw ware natuur, jouw kern, te leven en/of te werken. 

Duurzaam coachen

Duurzaam coachen is een belangrijke kernwaarde in mijn praktijk. We leven in een periode waarin persoonlijke ontwikkeling, introspectie en de zoektocht naar meer bezieling ons steeds meer bezig houdt. Duurzaam coachen speelt hier op in. Het gaat hierbij niet om de techniek die zorgt voor effectieve coachingssessies, maar de basishouding van de coach. 

Een Chinees gezegde luidt: ‘Coaches openen de deur, maar je moet zelf binnengaan.’

Tijdens het coachingstraject maak ik gebruik van onder andere

  • Kernkwadrant;
  • Mindfulness: hier-en-nu oefeningen;
  • Normen en waarden, inspiratie en inzicht spel;
  • Opstellingen;
  • Systemisch werken;
  • Visualisaties, intuïtieve en meditatieve oefeningen;
  • Lichaamsgerichte oefeningen;
  • Readingen.
  • Wandelcoaching

Wereldcoach

Update sinds 2018:
Sinds Stichting WereldCoach niet meer bestaat, draag ik nog maandelijks bij aan The Hunger Project. Bij elk traject dat er bij mij wordt gevolgd, gaat een deel van de opbrengst daarvan naar The Hunger Project in India.
—-
In januari 2011 heb ik me aangesloten bij Stichting WereldCoach Nederland, een club van coaches en trainers die allen een deel van de omzet doneren aan oa The Hunger Project in India. Van de donaties worden in India vrouwen opgeleid maar sinds kort ook mensen uit Afrika en Zuid Amerika. Persoonlijke ontwikkeling, het beste uit mensen halen is ons overeenkomstige coachdoel. Wij geloven in persoonlijke ontwikkeling voor iedereen in deze wereld maar zeker ook omdat wij vinden dat honger de wereld uitmoet.
Een gecoachte hier = Een gecoachte daar!