Coaching Hoog Sensitieve Personen

Uit je hoofd in je hart

Voor mensen die worstelen met hun hooggevoeligheid. Hoe kun je je deze als kracht inzetten? Uit je hoofd en in je hart, begint met het herkennen en doorzien van oude overlevingspatronen en deze vervolgens te transformeren naar groei, ontwikkeling en eigen kracht.

Als je hooggevoelig bent, ervaar je emoties, gevoelens, gedachtes en energieën dieper, intenser en duurt het langer voordat je indrukken en ervaringen hebt verwerkt. HSP’ers die nog volledig vanuit patronen van het overlevingsmechanisme leven, zoeken vaak hun veiligheid en of bevestiging in de buitenwereld. Controle willen hebben, claimen, vechten, van alles moeten, aanpassen, voor anderen zorgen, bagatelliseren dat zijn dingen die hen vaak bekend en vertrouwd voorkomen. Op eigen lichaamssignalen vertrouwen is hen meestal niet geleerd waardoor het hoofd het heeft overgenomen. Wat mij betreft moet je basis op orde zijn, hoofd en gevoel in balans dan kun je alle kwaliteiten die bij het hooggevoelig zijn horen toepassen. Als je leert om te gaan met jouw hooggevoeligheid en accepteert en respecteert dat je op jouw eigen authentieke manier mag en kan functioneren, dat alles er mag zijn dan zul je kracht en nog meer zelfliefde gaan ervaren. Dat je mag zijn met alles wat er is. Hoe mooi is dat.

‘Wees jezelf en uit je gevoel. Zij die er toe doen zullen dit accepteren. Zij die dit niet accepteren, doen er niet toe.’

‘Het leven gaat over het
vertrouwen van je gevoelens,
het nemen van risico,
het leren van het verleden
en het accepteren dat alles verandert.’