Psychosociale Therapie

“Psychosociale therapie omvat een gevarieerd aanbod van benaderingen om mensen naar hun problemen, ervaringen en belevingen te laten kijken op een manier waarmee zij hun houding en perspectieven naar het leven toe kunnen verruimen.”

Wat is psychosociale therapie? 

Psychosociale therapie is een vorm van benadering om problemen, ervaringen en belevingen op een andere manier aan het licht te brengen. Leren openstaan voor het hier-en-nu, zonder voorbij te gaan aan ervaringen in eerdere levensfasen is een belangrijk onderdeel. Tijdens mijn sessies activeren we het zelfgenezend en probleemoplossend vermogen wat in jou verscholen ligt. Hierdoor neemt de veerkracht en kwaliteit van jouw leven toe. We doen dit stapje voor stapje, in jouw eigen tempo. Niet alleen bied ik je een luisterend oor, ook geef ik je praktische tips en oefeningen waarmee je deze innerlijke kracht bij jezelf naar boven haalt. 

Psychosociale therapie vergoeding

Vanuit je aanvullende verzekering wordt psychosociale therapie gedeeltelijk tot een bepaald maximum vergoed. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van je verzekeringspakket en/of zorgverzekeraar. De vergoedingen van psychosociale therapie valt onder ‘alternatieve geneeswijzen’.

Lopen wij samen het pad van rouw en verlies? 

Wil jij samen het pad gaan bewandelen of wil je meer informatie over mijn sessies, neem dan contact op, dan help ik je graag verder.