Klein is het nieuwe Groot

“De tijd van stil zitten en wachten tot de crisis voorbij is, is over” las ik laatst ergens. Ik heb in dat -stil zitten en wachten- überhaupt nooit geloofd, maar alá, ik las verder dat het in de huidige economische situatie juist tijd is om jezelf te laten zien.
Én dan wordt er bij mij wel een snaar geraakt;-)

Zoals er bij mij ook een heleboel snaren geraakt worden bij het recente filmpje van de Triodosbank.                                                                         (http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=PV8qKJDt6EI)

In dit filmpje wordt oa gesproken over dat we in een geweldige tijd leven; over de vrijheid die we hebben, wat we allemaal kunnen en weten en hoe we op deze hele wereld met elkaar in verbinding staan. Dat de wereld steeds kleiner wordt en dat we wachten als het om de economie gaat op iets groots, iets wat van boven komt, iets wat het kabinet voor ons gaat oplossen, regelen en of beslissen.

Maar ………..de macht is niet meer aan groot, de kracht is aan klein. Aan JOU!

Met iedere handeling, al jouw kwaliteiten en vaardigheden ben je groots voor je omgeving, je organisatie of je klanten.
Als je in jezelf investeert of jouw organisatie doet dat in jou, levert dat een mens of een medewerker met veerkracht en flexibel om kunnen gaan met veranderingen op.
En dat is keihard nodig in deze tijd.
Meebewegen met veranderingen, met even geen (leuk)werk hebben, met (dreigend) ontslag, met minder inkomsten en noem maar op.

Het leven is een stroom van natuurlijke veranderingen. Bevecht ze niet, dat veroorzaakt slechts pijn. Laat de werkelijkheid de werkelijkheid zijn. Lao Tse

En ondertussen blijven kijken en voelen waar JOUW talenten liggen waar de wereld wat aan heeft. Wat jij elke dag doet maakt verschil. Wat jij wel of niet koopt. Hoe jij werkt. Hoe jij reist. Zelfs zoiets kleins als glimlachen naar de persoon die tegenover je zit in de trein. Al deze handelingen samen zorgen voor de grote, de echte verandering. Zo maken we van klein, het nieuwe groot. Steeds meer zie je initiatieven ontstaan die bijdragen aan een andere economie. Groener. Menselijker. Innovatiever. Duurzamer.
Daar word ik in ieder geval blij van.

Zekerheden die men bang is te verliezen
zijn geen zekerheden. Frère Werry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *